bekräftade lärare Sommar 2016

SARAH NYGREN (Kontrabas)
Sarah startade sin instrumentala bana med att vid tio års ålder börja spela cello i Gislaveds kommunala musikskola. Vid 12 års ålder fastnade hon istället för kontrabasen och har sedan dess gått igenom många olika genrer såsom jazz, blues och irländsk folkmusik men den klassiska musiken har alltid varit hennes huvudområde.

Läs mer »

VIKTOR RITCHEY (Gitarr)
Viktor började spela gitarr vid 15 års ålder på kulturskolan i Täby. Efter estetprogrammet på Sollentuna Fria Gymnasium började Viktor studera på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö med studier för Göran Söllscher och Gunnar Spjuth.

Läs mer »

KATARINA ABBAS (Violin)
Katarina Abbas började spela violin vid 5-års ålder på Musikskolan Lilla Akademien. Våren 2014 tog hon sin konstnärliga kandidatexamen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon nu fortsatt med sina masterstudier för Cecilia Zilliacus.

Läs mer »

LEO VAN DEBRÉ (Cello)
Leo van Debré, född i Moskva, har en kandidatexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Efter tre år i Verbier Festival Orchestra, under ledning av bland annat Valerij Gergiev, Neeme Järvi och Charles Dutoit är han nu tillbaka i Stockholm.

Läs mer »

ALEXANDRA LINDE (Piano)
Alexandra är född och uppvuxen i Stockholm och är utbildad pianist och operasångerska.

Läs mer »

KARMELA IVSINOVIC (Piano)
Karmela introducerades till den klassiska musiken under hennes första pianolektioner på kulturskolan i Kristianstad. Noterna blev ett nytt språk som dagligen iakttogs, analyserades och blev alltmer förståeliga.

Läs mer »

TINA AMVON (Piano)
Tina Amvon studerade vid Lilla Akademiens musikskola och gymnasium med piano som huvudinstrument. Hon har diplom i musikproduktion och en lärarexamen i pedagogik från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 

Läs mer »

JANE LEVKOVSKAYA (Piano)
Jane Levkovskaya är en professionell pianist, ursprungligen från Sibirien i Ryssland och numera bosatt i Sverige.

Läs mer »

ALICA TSERKOVNAJA (Flöjt & teater)
Skådespelare, musiker, scenkonstnär och pedagog.

Läs mer »

HUI-HAN HU (Dans)
Hui-Han Hu Gustavsson är en taiwanesisk-svensk dansare, mimskådespelare, koreograf och danspedagog. 

Läs mer »

CARL JONSSON (Trumpet)
Carl Jonsson har gått sin trumpetutbildning vid musikhögskolan i Malmö för prof Håkan Hardenberger och Bo Nilsson. 

Läs mer »

KATARINA STENBERG (Valthorn)
Katarina Stenberg började spela valthorn vid 9-års ålder på Kulturskolan i Stockholm. 

Läs mer »

Våra tidigare lärare

CHRISTOPHER HÄSTBACKA (Piano)
3-7 augusti

Christopher Hästbacka, född i Stockholm, har en kandidatexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och en masterexamen från Edsbergs slott. Nu studerar han på en tvåårig påbyggnadsutbildning i interpretation vid Edsbergs slott.
Läs mer »

NIKLAS DAHLSTRAND (Tuba)
3-7 augusti
Niklas Dahlstrand blev som 17-åring antagen till Royal Academy of Music i London, har även studerat vid Musikhögskolan i Malmö och går nu första året på diplomutbildningen på KMH.


Läs mer »

 

NATALIA GOLDMANN (Cello)
27-31 juli & 3-7 augusti
Natalia Goldmann, föddes 1987 i Stockholm och började spela cello vid åtta års ålder. Redan som ung medverkade hon vid ett flertal betydande konserter, bl.a soloframträdande vid World's Children's Prize som sändes i svensk TV.

Läs mer »

EIRIK STEINSVIK (Trumpet)
27-31 juli & 3-7 augusti

Eirik Steinsvik är utbildad i sitt hemland Norge vid Musikkonservatoriet i Tromsö för Arne Björhei samt vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för Claes Strömblad och Joakim Wangendahl. Masterclasses för Ole Edvard Antonsen, Gárbor Tarkövi och Mark Inouye.

Läs mer »

INARA PIKSA (Piano)
Inara Piksa är utbildad vid Latvian Music Academy i Riga samt vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Staffan Scheja. Hon erhöll ett Bachelor diplom i piano samt ett Magister diplom i piano och kammarmusik.


Läs mer »

 

KARIMA ESSABIH (Gitarr)
Musiken har alltid varit en stor del i Karimas liv. Hon började med musiken i tidig ålder på musikskolan Lilla Akademien med Jenny Horn som huvudlärare och vann redan vid 13-års ålder sin första tävling” International Youth Guitar Competition” med gitarr som huvudinstrument.

Läs mer »

 
 
 

YONG-SOO LEE (Saxofon)
Yong-Soo Lee föddes i Stockholm 1992 och började redan som femåring spela piano vid Musikskolan Lilla Akademien. Där fortsatte han sedan sina studier genom såväl grundskola som gymnasium, men sedan 12-årsåldern med saxofon som huvudinstrument. 

Läs mer »

PETTER HEDBOM (Slagverk)
Född i Stockholm och studerar för närvarande för Lennart Gruvstedt på Musikhögskolan i Malmö. Petter har tidigare studerat för bl.a Johan Bridger samt på Södra Latins yrkesmusikerprogram och musikkonservatoriet i Falun.


Läs mer »

IVAN JURKOVIC (Fagott)
Ivan Jurkovic som ursprungligen kommer från Serbien kom till Sverige att studera musik. Här har han gått för Knut Sönstevold vid Kungliga Musikhögskola på kandidatprogrammet samt orkesterutblildningen och kammarmusikprogrammet vid Mälardalens Högskola.

Läs mer »

KARL HEDBOM (Horn)
Efter studier vid Södra Latins gymnasiums yrkesmusikerprogram och musikhögskolan Ingesund studerar Karl för närvarande valthorn vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholms för Anamia Larson. 


Läs mer »


ANNA RANDELIN (Oboe)
Anna Randelin, född och uppvuxen på Åland, började sin oboekarriär som 9-åring på Ålands
Musikinstitut. De tre senaste åren har hon pendlat regelbundet till Stockholm för att ta lektioner för Erik Rodell. Hon har även tagit lektioner för Bjørn-Carl Nielsen och Maria Bolton.
Läs mer »

ISABEL JOSEPHSON (Sång/Kör/Piano)
Ett av Isabels tidigaste minnen är hur hon klättrar upp på pianopallen för att sätta sig och börja spela. Hennes favoritlek är än idag att sitta vid pianot och sjunga/spela, och hon brinner för att andra ska få uppleva samma glädje som hon fått genom musik.

Läs mer »

 
 
 
 

TOVE EDQVIST (Tvärflöjt)
Tove Edqvist växte upp i Uppsala men flyttade till Stockholm vid 16-års ålder för att påbörja sina musikstudier vid Lilla Akademiens Musikgymnasium för lärarna Stig Bengtson och Kinga Prada.


Läs mer »